Автоматизація системи водопостачання | ТОВ "ВАРНА"
КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ
ua
Автоматизація системи водопостачання

Ви вирішили самостійно зібрати станцію автоматичного водопостачання в будинку та купили комплект обладнання, до якого входить, у тому числі й гідроакумулятор. Не завжди наші бажання збігаються з нашими можливостями й може виникнути ситуація, коли насос та бак стоять на деякому віддаленні один від одного.

Автоматизація системи водопостачання

Зверніть увагу, що найчастіше пристрої керування роботою насоса, наприклад, механічні реле, ставлять на насос. Це пов'язано з тим, що насос зручно підключити до реле кабелем невеликої довжини. Що ж відбувається у системі водопостачання за такого монтажу?

У процесі руху води від насоса до гідроакумулятора труба на ділянці А - Б чинить певний опір. Тиск води Р1 у точці А відрізняється (більше), ніж тиск води Р2 у точці Б. Різниця цих тисків тим більша, чим більша продуктивність насоса і чим меньше внутрішній діаметр труби на відрізку А - Б. Це призводить до того, що тиск Р1 може досягти налаштування порогу вимкнення в механічному реле. У випадку, коли споживання води з крана продовжується, буде спостерігати часте включення та вимкнення насоса, що призведе, в кінцевому результаті, до його виходу з ладу.

Вирішити ситуацію можна шляхом збільшення діаметра труби на ділянці А - Б. Але як правильно підібрати цей діаметр? І що робити, якщо вже все змонтовано?

Вихід дуже простий: достатньо встановити механічне реле на горловині гідроакумулятора, як показано на малюнку і проблема буде вирішена.

Автоматизація системи водопостачання

При такому монтажі система автоматичного водопостачання працюватиме, як і у випадку зі станцією, зібраною за класичною схемою, тобто моноблочно.

Усю довідкову інформацію Ви можете знайти на нашому сайті waterpump.com.ua.