У чому відмінність підвищують тиск насосів від циркуляційних? | ТОВ "ВАРНА"
КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ
ua
У чому відмінність підвищують тиск насосів від циркуляційних?

У чому відмінність підвищуючих тиск насосів від циркуляційних?

Призначення - головна відмінність між цими електронасосами. Обидва види насосів призначені для виконання різних функцій.

Основна функція циркуляційного пристрою - підтримка примусової течії рідини в трубопроводі. Підвищуючий насос генерує тиск на певних ділянках водопровідної системи.

Коли потрібен підвищуючий насос?

Повільний рух води в трубі створює чималий дискомфорт. Наприклад, через низький тиск в системі водопостачання зупиняють свою роботу побутові прилади. Це стосується водонагрівачів, посудомийних і пральних машин. Вихід їх таких ситуацій - покупка, а потім монтаж насосів, що підвищують тиск.

Підвищуючі насоси - вузькоспеціалізоване обладнання, представлене невеликою кількістю модифікацій і моделей:

Для того щоб купити необхідне обладнання, належить визначити, який тиск потрібно:

  • низька,
  • висока,
  • постійне.

Пропускна здатність та рівень тиску - показники першорядного значення, що визначають технічні можливості обладнання. Якщо необхідно подавати воду на верхні поверхи висотної будівлі, то бажано придбати насосну станцію.

Циркуляційне обладнання

Основне призначення даних пристроїв - підтримання постійного руху води в опалювальних та водопровідних системах. Циркуляційний пристрій передає рідини імпульси для руху, але не може регулювати тиск в трубах.

Яку модель насоса придбати?

Якщо потрібно вирішити задачу, на якому обладнанні зупинити свій вибір, то потрібно вивчити основні проблеми водопостачання. У систему опалення чи водопостачання можна встановити обидва види пристроїв. Наприклад, один прилад буде виконувати функцію підтримки постійної циркуляції теплоносія, а насос-нагнітач буде регулювати тиск певних сегментів.

Проста система водопостачання може функціонувати без використання підвищуючого насоса. Але конструкція насосу з циркуляційним механізмом спеціально створена для переміщення рідини по системі опалення.