Електронасоси для фонтану та басейну: правила підбору | ТОВ "ВАРНА"
КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ
ua
Електронасоси для фонтану та басейну: правила підбору

Для господарів заміських будинків і дач, відмінним елементом двору виступає ставок, басейн чи фонтан. Невеликі джерела з водою відмінно розслаблюють, надають атмосфері і ландшафту розкішного вигляду і заспокоюють господарів. Однак, навіть в невеликих і примітивних водоймах, вода не може текти сама по собі. Саме тому, невід'ємним атрибутом фонтану і водоспаду є насос. Він забезпечить безперебійну подачу води, і, відповідно, Ваш фонтанчик буде працювати постійно. Як правильно підібрати і купити насос для садового фонтана на дачі - давайте розбиратися!

Які типи насосів підійдуть для садових фонтанів

Існують два основних види насосів:

  • занурювальні;
  • поверхневі.

Обидва варіанта підійдуть для функціонування фонтанів та водоспадів. Для того, щоб більш конкретно підібрати модель, слід визначитися з розмірами майбутнього водоймища. Справа в тому, що занурювальні насоси ховаються безпосередньо у воду, тому їх зовсім не видно. Що стосується поверхневих агрегатів, то їх доведеться розмістити зовні. Щодо установки, то занурювальні варіанти більш зручні, в той час як обслуговувати їх набагато важче, адже кожного разу треба пірнати на дно, де він розташован.

Як вибрати насосу для фонтана та басейну

При первісному облаштуванні фонтану, найпростіше придбати спеціальний набір, в комплект якого входить все необхідне для його облаштування. У тому випадку, коли фонтан вже існує і слід окремо купити насос для нього, потрібно визначитися з висотою струменя, яка повинна буде підніматися над землею. Саме від цього залежить потужність майбутнього приладу.

Правила підбору насоса для водоспаду

Щоб зробити водоспад у себе у дворі, потрібен звичайнісінький насос для фонтану. Однак для ставків і водойм, правильніше придбати насос, який зможе перекачувати забруднену воду. В такому випадку, що містяться у воді елементи землі, листя і дрібного сміття не заб'ють агрегат, і вода буде надходити постійно, не пошкоджуючи сам механізм обладнання.

Потужність такого насоса залежить від висоти водоспаду та ширини струменя, яка повинна з нього надходити. Відповідно, чим більше такі розміри, тим більше буде потрібна потужність насоса.

Такі нескладні поради дозволять Вам підібрати насос для садового фонтану, який найкраще впорається із забезпеченням безперервної подачі води і стане основою того, що у Вас у дворі завжди буде дзюрчати чиста водичка.

Каталог насосів для фонтану - https://waterpump.com.ua/pumps-for-pools-and-fountains