Як вибрати циркуляційний насос | ТОВ "ВАРНА"
КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ
ua
Як вибрати циркуляційний насос

Циркуляційний насос - спеціальне обладнання, яке було розроблено для забезпечення примусової циркуляції теплоносія, як правило - води. Опалювальні системи, в яких використовується природна циркуляція, вже практично не використовуються, адже мають безліч недоліків. Використання циркуляційних насосів дає можливість зменшити діаметр трубопроводу, не вимагає монтажу котла виключно в нижній точці і просто дозволяє набагато швидше прогріти приміщення, створюючи оптимальну температуру повітря.

Як підібрати циркуляційний насос для домашньої системи опалення

Головне питання, яке виникає у більшості споживачів - як вибрати насос для опалення правильно. Існує кілька основних параметрів, яким слід приділити увагу при виборі:

  • Ефективна робота системи;
  • Економічність агрегату (клас енергоефективності);
  • Відсутність шуму, який час від часу може виникати в опалювальній системі;

Це характеристики, на яких має грунтуватися вибір споживача. Далі, продовжуючи вибір моделі, необхідно врахувати ще кілька чинників стосовно пристрою і функціонування обладнання. Прорахувати кількість необхідного тепла, яке потрібно для обігріву всього приміщення, враховуючи площу опалювального приміщення, висоту стель, кількість вікон і дверей.

Довірити таку покупку краще професіоналові, однак, ознайомитися з тим, як вибрати циркуляційний насос, все ж варто!