Ключові параметри циркуляційного насоса | ТОВ "ВАРНА"
КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ
ua
Ключові параметри циркуляційного насоса

Опалювальні системи в заміських будинках вимагають ретельного опрацювання, це актуально як для великих будівель, де для ефективного руху теплоносія встановлюють циркуляційні насоси, так і для невеликого будинку, де возмоно заощадити електроенергію. Перед виконанням робіт по монтажу опалювальної системи важливо правильно розрахувати який циркуляційний насос підійде і якими характеристиками він повинен володіти.

Де використовуються насоси для опалення

Основне завдання, яке ставиться перед циркуляційним насосом - це зробити так, щоб теплоносій проганяли по всій системі і досягав навіть далеких меж контура. Якщо не використовувати таке обладнання, то радіатори в далеких точках контуру можуть бути не прогрітими. Це пов'язано з недостатнім тиском всередині системи. Використання насоса в невеликому просторі, де вистачає природної циркуляції теж виправдано. Він дозволить значно скоротити витрати на опалення, так як котел буде споживати менше енергоносія, за рахунок прогріву ще не остиглого повністю теплоносія.

Циркуляційні насоси виконуються з «сухим» та «мокрим» ротором. «Мокрий» ротор занурений в теплоносій, а ось «сухий» не взаємодіє з рідиною, що перекачується. Сухі ротори мають більшу ККД, але і сильніше шумлять. Для «мокрого» ротора характерний не такий високий ККД, але зате він функціонує досить тихо та не викликає дискомфорту.

Які завдання вирішуються циркуляційним насосом

Основне завдання, яке вирішується насосом, встановленим в систему опалення - це:

  1. Створення необхідного напору рідини в системі;
  2. Забезпечення постійного руху теплоносія в трубах.

Вибирати насос потрібно тільки після проведення попередніх розрахунків, які включають в себе відомості про потреби теплової енергії системою опалення і площею опалювального приміщення. Тільки після проведення розрахунків, можна підбирати циркуляційний насос, який буде підходити за всіма технічними характеристиками і забезпечить не тільки необхідний тиск всередині системи, але і надійність експлуатації.

Для чого потрібен перемикач швидкостей

Більшість циркуляційних наосом оснащуються спеціальним механізмом, який дозволяє змінювати швидкість роботи. Найчастіше є 3 ступеня регулювання роботи в залежності від потужності. Якщо на вулиці різко похолодало, то можна включити електронасос на максимальну швидкість, а при потеплінні вибрати більш економічний режим роботи. Для зручності управління режимами роботи на корпусі поміщають спеціальний важіль.