Циркуляційний насос для гарячої води (ГВП): принцип роботи і правила підбору | ТОВ "ВАРНА"
КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ
ua
Циркуляційний насос для гарячої води (ГВП): принцип роботи і правила підбору

Циркуляційний насос для гарячої води (ГВП): принцип роботи і правила підбору

Головним завданням рециркуляционного насоса є забезпечення ефективної роботи системи опалення і подачі гарячої води за рахунок примусового перекачування рідини по замкнутому колу. При виборі пристрою необхідно враховувати два фактори:

  • Ступінь продуктивності. Обсяг рідини, що циркулює по трубопроводах за конкретний період часу.
  • Потужність. Кількість споживаної електроенергії. Даний показник визначає інші характеристики приладу.

Призначення і сфера застосування насоса для ГВП

Обертання робочого колеса насоса ГВС підвищує тиск, забезпечуючи безперервне перекачування вмісту труб. Використання пристроїв актуально для приватних будинків, приміщень з площею понад 200 кв.м, з декількома точками водозабору і бройлерів в підвалі. Протяжність трубопроводів впливає на охолодження води, що призводить до нерівномірного прогріванню води. Після відкриття крана доведеться чекати кілька хвилин необхідної температури. До того ж, бройлер не здатний самостійно забезпечити подачу води на другий поверх. Одночасне відкриття крана в декількох точках без насосного обладнання призведе до зменшення напору.

Вирішення зазначених проблем можливе, встановивши насосний пристрій ГВП, примусово переміщає рідину, що гарантує постійний натиск і тиск. Установка циркуляційного насоса грає важливу роль при функціонуванні теплої підлоги. Складна схема трубопроводів вимагає примусової циркуляції рідини.

Конструкція насоса ГВС

Принцип роботи насоса ГВП з мокрим ротором досить простий і заснований на застосуванні відцентрової сили.

  • Вода через всмоктуючий патрубок направляється в камеру, а вигнуті лопаті, закріплені на валу, захоплюють її.
  • Під впливом інертних сил, рідина відкидається вздовж лопаток до стінок, підвищуючи тиск.
  • Високий тиск виштовхує вміст в магістраль пристрою.
  • Далі рідина всмоктується за рахунок розрідженого повітря в центральному відділі.

Способи управління

Сучасні моделі мають здатність підлаштовуватися під ситуацію, зменшуючи або збільшуючи потужність, а також автоматично вимикатися. Це знижує навантаження на сам пристрій і трубопровідну систему, дозволяючи економити на електриці. Для роботи насоса в періодичному режимі використовуються:

  • датчики температури;
  • таймер.

Рециркуляційні насоси за способом використання відрізняються від інших приладів, що забезпечують функціонування системи опалення. Пристрої циркуляційні перекачують рідини з температурою близько 90 ° С, тоді як температурний режим агрегатів для гарячого водопостачання повинен бути в межах 65 ° С. Пристрої не взаємозамінні, хоча деякі моделі електронасосів застосовуються для опалювальних систем.

Циркуляційні насоси для систем гірчить водопостачання: