Як часто необхідно проводити тех.обслуговування насосів? | ТОВ "ВАРНА"
КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ
ua
Як часто необхідно проводити тех.обслуговування насосів?

Насосу, як і будь-якому іншому технічно складному механізму, необхідно проводити регулярне технічне обслуговування. Єдиного універсального регламенту з обслуговування насосів не існує, як і не існує двох ідентичних гідравлічних систем, в яких працює насос.

Періодичність проведення обслуговування і необхідних робіт залежить від багатьох зовнішніх чинників. Наприклад, від типу рідини, наявності в ній частинок заліза і солей жорсткості, бактерій, абразивних частинок, корозійної активності цієї рідини, її температури і тиску, а також тривалість і умови зберігання насоса перед монтажем та введенням в експлуатацію, режиму роботи насоса, якості напруги живлення, умови монтажу і введення в експлуатацію, умов навколишнього середовища і т.д.

Чим важче умови роботи насоса, тим менше повинні бути інтервали між проведенням технічного обслуговування. Своєчасний технічний контроль і, при необхідності, заміна деталей, що зношуються забезпечує тривалий термін служби обладнання і дозволяє запобігти його пошкодження і вихід з ладу.

Середні значення:

  • Промивати резервуар насоса і масляний фільтр не рідше одного разу за 250 годин роботи.
  • Через кожні 1500 годин роботи насоса необхідно очищати його від бруду, що накопичився.